Matkailuneuvonta: +358 (0)400 117 123 | info@parainen.fi

Sinulla on tänä kesänä mahdollisuus kokea tämä ainutlaatuinen reitti kokonaisuudessaan
31.5.-1.9.2019 välisenä aikana.

Saaristossa on majoitusta ja ruokapaikkoja avoinna ympäri vuoden.

Saariston Rengastie tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Turun saaristoon ilman omaa venettä. Rengastien kulkija siirtyy saarelta saarelle välillä siltoja pitkin, välillä maantielauttojen, lossien ja yhteysalusten kyydillä.

Pikku Rengastie on kokonaisuudessaan auki 17.5. - 1.9.2019 välisenä aikana
www.ostern.fi/aikataulu

Saariston Rengastie tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Turun saaristoon ilman omaa venettä.
Rengastien kulkija siirtyy saarelta saarelle välillä siltoja pitkin, välillä maantielauttojen, lossien ja yhteysalusten kyydillä.
Matkalla kertyy noin 200 km, jos seuraa vain pääteitä. Saaristossa on majoitusta ja ruokapaikkoja avoinna ympäri vuoden,
joten tänne voi hyvin matkustaa myös muina vuodenaikoina, kuin kesän sesonkiaikaan.

Saariston Rengastien yhdistää yhteysalus m/s Antonia Houtskarin (Mossala) ja Iniön (Dalen) välillä. Tämä on Ison Rengastien ainut maksullinen lautta.
Pikku Rengastie on noin 100 km pitkä.
Yhteysalus m/s Östern, joka liikennöi reitillä Nauvo-Seili-Hanka (Rymättylä), yhdistää tämän reitin.
Lautta on Pikku Rengastien ainut maksullinen. Täältä löydät tietoa lautan hinnastosta ja aikataulusta: www.ostern.fi

Katso kaikkien lauttojen aikataulut seuraavilta sivuilta:
www.finferries.fi, www.lautta.net, www.saaristolautat.fi

Saariston Rengastielle lähdetään useimmiten Turusta.

Rengastien varrella on varsinkin kesäkaudella niin paljon nähtävää, että kierrokseen kannattaa mieluummin varata vähintään pari päivää. Onnistunut matka alkaa suunnittelulla - ja paras apuväline suunnitelmien laatimiseen on Omatoimimatkailijan opas Saariston Rengastielle -matkaopas, jonka voi tilata tämän sivuston kohdasta Opaskirja. Jotta matka onnistuisi mahdollisimman hyvin, oppaaseen kannattaa tutustua hyvissä ajoin etukäteen.

Rengastien varrella tai aivan sen lähellä on

Rengastiellä on vaihtoehtoja
– ja tieltä kannattaa poiketa meriristeilylle

Saariston Rengastien pääreittiä autolla kierrettäessä ohjelmassa on matkan aikana neljä eripituista merimatkaa maantielautoilla, kolme lyhyttä salmen ylitystä losseilla ja lisäksi yksi vajaan tunnin mittainen yhteysalusmatka – kesällä yhteensä siis peräti kahdeksan merimatkaa! Näistä vain Houtskarin ja Iniön välinen kesäaikainen yhteysalusmatka on maksullinen, eikä sekään paljon lomabudjettia rasita.

Pikku rengastie

Käytettävissä olevan ajan ja omien kiinnostuksen kohteiden perusteella Saariston Rengastiellä voi kesäkuukausina tehdä myös pääreittiä lyhyemmän tai pidemmän matkan. Esimerkiksi Turusta Paraisten kautta Nauvoon ja sieltä Rymättylän ja Naantalin kautta takaisin kierrettävää lenkkiä kutsutaan Pikku Rengastieksi. Sen voi kiertää Nauvon ja Rymättylän välillä kulkevan yhteysaluksen liikennöintikaudella toukokuun puolivälistä syyskuun alkuun.

Polkupyörällä tai moottoripyörällä liikkuville sopiva kesäreitti erkanee Taivassalon kirkonkylästä etelään ja johtaa yhteysaluksen kyydissä Velkualle. Yhteysalus Kivimo liikennöi tällä reitillä kesäkuun alusta elokuun loppuun.